Aquapark a wellness centrum, Courchevel, Francie

Zákaznický projekt

Statika a konstrukce Statická kancelář
Bollinger+Grohmann Engineers
Paříž, Francie
www.bollinger-grohmann.com
Architektura Auer + Weber + Assoziierte
Stuttgart, Mnichov, Německo
www.auer-weber.de
Investor Město Courchevel, Francie

Wellness a aquacentrum Courchevel se otevřelo veřejnosti v zimní sezóně 2015/2016. Budova se nachází uprostřed zábavního centra Grandes Combes u vstupu do lyžařského střediska Courchevel v departementu Savojsko.

Pro rozsáhlý a složitý projekt vybrali architekti zastřešení objektu obrovskou zelenou střechou. Zatravněná střecha je navržena v souladu se životním prostředím a s topografickými a klimatickými podmínkami. Dokonale tak zapadá do krajinného rázu oblasti.

Konstrukce

Střecha o velikosti 120 x 80 m zakrývá vnitřní prostory s terasami a bazény, které jsou uspořádány na různých úrovních. Na mnoha místech jsou podpory střešní konstrukce od sebe vzdáleny 29 m, konzolové nosníky jsou dlouhé až 17 m.

Výpočty zatížení sněhem a posouzení seizmicity hrály vzhledem k umístění stavby obzvláště důležitou roli. Aby střecha unesla značná zatížení sněhem i seizmické změny, skládá se její konstrukce ze sítě křížem uspořádaných příhradových nosníků s konstrukční výškou 2 m. Na čtyřech místech je přerušena klenutými skořepinami otevřenými na jih, které zajišťují nezbytné osvětlení vnitřních prostor.

Dvě lávky pro pěší spojují střechu s okolními horami.

Programy použité pro statickou a dynamickou analýzu

Kontakt

Kontakt

Máte dotazy nebo potřebujete poradit?
Kontaktujte nás nebo využijte stránky s často kladenými dotazy.

+420 227 203 203

info@dlubal.cz